Angelika píše blbiny

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako som si šla aktivovať elektronickú faktúru

Bol piatok, mala som dovolenku a ...

...a rozhodla som  sa, že sa stanem lepším človekom , čo sa týka ekológie.
A navyše papierový účet aj tak hneď vyhodím do koša. V Orange-i to vyriešili jednoducho, štandartne ponúkajú možnosť, že Vám faktúru pošlú na e-mail.
Naozaj neviem, prečo som to videla na začiatku tak jednoducho, ale už z minulých skúseností som sa mohla poučiť, že pekná tvárička neznamená hlavu plnú vedomostí.

Tak tomu bolo aj spomínaný piatok.

Pekne som si v jednej nemenovanej predajni vybrala to stroja lístok a keďže nás bolo v miestnosti 5 spolu aj s "predavačkami", mohla som hneď svoju požiadavku vybaliť.
Prvá reakcia slečny po mojej otázke bola taká, že na mňa prekvapene zažmurkala a úsmev mi naznačil, že asi veľmi nevie čo chcem. Hovorím si: "Angelika, hovoríš komplikovame, pojem elektronická faktúra asi nie je taký rozšírený ako si myslela."
No dobre teda, poprosila som ju či je možné zrušiť si zasielanie papierových faktúr a riešiť to elektronicky. Teraz už bola odpoveď viac ako kladná. Po chvíli blúdenia vo firemnom PC si slečna stihla vybaviť pár súkromných telefonátov a poštebotať s kolegyňou.
Keď som ju 2 či tri krát ubezpečila, že elektronickou faktúrou naozaj nemyslím podrobný výpis hovorov, sa otočila smerom ku kolegyni, ktorá sebavedomo vyhlásila: "Pozri, tu to je." Opäť som ich ubezpečila, že poznám rozdiel medzi elektronickou faktúrou a podrobným výpisom hovorov a že mám záujem o prvú možnosť.
Vtedy prišla výrazne zamietavá reakcia, že predsa nie som významný zákazník, tak čo chcem...

Angelika je tvor nedôverčivý a hneď si to overila na 12345. Ďakujem človeku, ktorý to dal bezplatne, pretože môj účet by bol dosť škaredý.. Chalan mi vysvetlil, že túto službu ani neponúkajú, ale že ak chcem, môžu mi posielať e-mailom podrobný výpis hovorov...HMMM hovorím si: " Výhodná služba." Za 30 korún ju ponúkajú v cenníku, ale nikto o nej nič nevie. Našťastie som si na internete zistila, že taká možnosť ani nie je..
No super, som rada, že nie som významný zákazník. Aké by bolo moje prekvapenie, keby mi slečna aktivovala podrobný výpis hovorov v elektronickej podobe v domnení, že je to e-fak, čo jej potvrdila aj bloňdatá kolegyňa.

Asi je na čase zmeniť ružový kabátik na modrý...


Ako vidím... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014